Prísady:
- 5 ks. Vajcia
- 5 polievkových lyžíc cukru
- 5 polievkových lyžíc múky
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 5 polievkových lyžíc vody
- 5 polievkových lyžíc oleja
- 1/2 ks. prášku do pečiva
Na puding:
- 700 ml mlieka
- 5 polievkových lyžíc cukru
- 2 ks pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
Na krém:
- 500 g kyslej smotany
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 250 ml šľahačka
Navyše:
- strúhaná čokoláda na posypanie
PRÍPRAVA:
- Najskôr si pripravte vanilkový puding (ja osobne pridávam 5 lyžíc cukru, ale ak máte radi sladší, môžete pridať viac cukru).
- Vajcia a cukor vyšľahajte do peny, potom po častiach vmiešajte olej a vodu. Nakoniec vmiešajte zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a lyžicou z nej vytvoríme kopčeky krému.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 180 °C približne 25 minút.
- Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť a na vrch natrite pudingový krém. Na krém vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom do tuha a potom pridajte kyslú smotanu.
- Vrch ozdobte strúhanou čokoládou.
Leave a Reply