Za čias našich starých mám nebolo toľko čistiacich prostriedkov, drhnúcich práškov a dezinfekčných roztokov ako teraz, keď ani neviete, čo si vybrať, ktorý výrobok stojí menej, ale je stále účinný.
Ako teda môžete udržiavať chúlostivé miesta, ako je vaňa alebo kuchynský drez, čisté a nepoškodzovať životné prostredie?
Tu je niekoľko jednoduchých, ale účinných spôsobov, ako udržať kuchyňu a kúpeľňu žiarivo čisté.
Kuchyňa
- Chladničku je dobré každých 10 dní vypláchnuť teplou vodou s jedlou sódou, aby sa neutralizovali všetky nepríjemne zapáchajúce baktérie.
- Plastové dosky občas dezinfikujte octom, aby ste zabránili bakteriálnej kontaminácii.
- Na čistenie plynového sporáka môžete použiť aj sódu bikarbónu, stačí, ak znečistený povrch pred použitím namočíte na 15 minút do slanej vody a potom necháte drobné čiastočky sódy bikarbóny nečistoty vydrhnúť.
- Žlté či zahnednuté škvrny sa dajú výborne odstrániť zahriatím octu, pridaním soli a utretím povrchu.
- Ak ste použili citrón a zostala vám kôra, nevyhadzujte ju, ale vydrhnite všetky kohútiky.
Kúpeľňa
- Zmiešajte rovnaké diely jedlej sódy a octu, vyčistite s nimi vaňu a bude žiariť ako nikdy predtým.
- Ak sa Váš odtok upchá, prevarte 2 litre vody s 2 polievkovými lyžicami sódy bikarbóny a pol litrom octu. Nalejte ho do odtoku a upchatie sa v okamihu odstráni.
- Vodné kamene na vodovodných kohútikoch možno ľahko odstrániť pomocou trochy čpavku.
Leave a Reply