Ingrediencie:
Základ:
- 2 balenia gaštanového pyré
- 25 dkg mletých sušienok
- rum alebo rumové aróma
- 15 dkg práškového cukru
Na krém:
- 9 dl mlieka
- 3 balenie prášku z vanilkového pudingu bez varenia
- 250 g masla
- práškový cukor podľa chuti
Okrem toho:
- piškóty (voliteľné)
- rum na namáčanie
- šľahačka
Postup prípravy:
- Všetky prísady na základ dôkladne zmiešame v mise a vytvoríme jednotné cesto. Môžeme pridať pár kvapiek mlieka, pokiaľ bude cesto príliš tuhé.
- Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Základové cesto rovnomerne roztlačíme na dno plechu.
- Vyšľaháme si maslo spoločne s práškovým cukrom. Z pudingu a mlieka si vyšľaháme pevný puding. Do vzniknutej hmoty postupne vyšľaháme maslo s cukrom, ktoré sme si vopred pripravili.
- Detské piškóty namočíme na okamih do rumu.
- Polovicu krému vylejeme na základ v pekáčiku a vyskladáme piškóty.
- Druhú polovicu krému aplikujeme na piškóty a necháme dôkladne stuhnúť v chladničke.
- Po stuhnutí môžeme ozdobiť šľahačkou a podávať.
Leave a Reply