Tiramisu: Krémový dezert, ktorý budete zbožňovať!


Prísady:
  • 4 vajcia
  • 100 g polohr.múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 80 g cukru
  • 1 balenie kávového prášku 3 v 1 alebo 1 čajová lyžička Nescafé
  • 1 štipka soli
    *
Na krém:
  • 700 ml mlieka
  • 2 balíčky pudingového prášku s príchuťou tiramisu
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml šľahačky
  • 1 balenie smotany na šľahanie
  • 1 čajová lyžička Nescafé
    *
Ďalej:
  • 15 detských sušienok
  • 2 dl mlieka
  • 1 čajová lyžička Nescafé 50-100 ml smotany na šľahanie
    *
  • 50 ml smotany
  • nesladený kakaový prášok
Príprava:
  1. Mlieko s pudingovým práškom, cukrom a Nescafé varte, kým nezhustne. Odstavte z ohňa, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
  2. Na piškótový koláč oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Postupne pridajte žĺtky, potom najprv prášok do pečiva zmiešaný s múkou, potom kávu 3 v 1 a jemne premiešajte.
  3. Zmes rozotrite do formy s rozmermi 25 × 35 cm vystlanej papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 175 °C, kým nie je hotová. Piškótový koláč nechajte vychladnúť na mriežke.
  4. Vychladnutý puding zmiešajte s mascarpone do hladka. Smotanu na šľahanie vyšľahajte s prípravkom na šľahanie do tuha a vyšľahajte s mascarpone pudingom do krémovej konzistencie.
  5. Základ piškótovej torty položte na tácku a okolo nej umiestnite nastaviteľnú tortovú formu (alebo ju vložte späť do formy), potom rovnomerne rozotrite krém na piškótu. Uložíme do chladničky na 1 hodinu.
  6. Zjemnite mlieko a rozpustite v ňom Nescafe. V mlieku s kávou rozmiešajte detskú piškótu a na krém poukladajte plátky podľa vlastnej fantázie.
  7. V závislosti od dekorácie vyšľahajte 50-100 ml krému a ozdobte ním detské piškóty. Vrch posypte kakaovým práškom.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*