Zloženie:
Na piškótový koláč:
- 8 vajec.
- 16 dkg polohrubej múky
- 4 dkg kakaového prášku
- 18 dkg cukru
- 4 polievkové lyžice teplej vody
- polievková lyžica oleja
Na krém:
- 3 balíčky pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 1 l mlieka
- 6 polievkových lyžíc cukru alebo podľa chuti
- 25 dkg masla/margarínu
- 4 polievkové lyžice Nutelly
Na vrch:
- niečo na ozdobu podľa vášho vkusu a výberu 🙂
Príprava:
- Na piškótový koláč oddeľte vajcia. Bielka vyšľahajte so štipkou soli. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, potom postupne pridajte teplú vodu a olej. Potom preosejte múku zmiešanú s práškom do pečiva, dobre premiešajte a opatrne vmiešajte vyšľahané bielky.
- Rozložte ho do formy s rozmermi 25 x 35 cm vystlanej papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre pri 175 °C do zlatista.
- Piškótový koláč nechajte vychladnúť na mriežke.
- Na krém pripravte puding z mlieka a cukru. Odstavte z ohňa a prikryte potravinárskou fóliou, aby vychladol.
- Maslo alebo margarín vyšľahajte do nadýchanej peny a potom ho zmiešajte s vychladnutým pudingom do krémovej konzistencie. Keď je hmota homogénna, pridajte 4 lyžice Nutelly a ešte viac premiešajte.
- Piškótový koláč rozrežte na dva pláty. Na spodný plát rozotrite 2/3 krému, položte naň druhý plát a zvyšný krém uhlaďte na vrch. Pokvapkajte tortovou polevou alebo čo máte radi. Do podávania uložte do chladničky.
Leave a Reply