Príloha, ktorá si získa vás aj celú vašu rodinu: Ideálna k mäsu a iným jedlám…

  • Toto jedlo pochádza z írskej kuchyne. Ak sa vám bude zdať, že sú zemiaky počas pučenia príliš suché, pridajte trochu masla alebo mlieka, prípadne smotany.
INGREDIENCIE:
  • 1,5 kg zemiakov
  • 1 hlávková kapusta (okolo 800 g)
  • 2 lyžice masla
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 2 lyžice pokrájaného kôpru
  • ¼ pohára horúceho mlieka
  • soľ
POSTUP:
  1. Zemiaky uvaríme v slanej vode. Medzitým si nastrúhame kapustu a podusíme ju na masle a dochutíme soľou.
  2. Keď je kapusta mäkká, vezmeme ju z ohňa a kým je horúca, pridáme k nej nakrájanú cibuľku, kôpor a všetko spolu vymiešame.
  3. Horúce zemiaky scedíme, popučíme s horúcim mliekom a pridáme pripravenú kapustu. Všetko premiešame a podľa potreby dochutíme soľou.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*