- Doprajte si lahodnú chuť jemného koláča. Jeho príprava je až smiešne jednoduchá. Ak milujete tvarohové múčniky, je tento recept určený priamo Vám. Budete si ho pochvaľovať v každom smere. Bleskurýchlu prípravu aj jemnú chuť tvarohu budete zbožňovať. Tento tvarohový koláč je krehučký a neodolateľný.
- Uvidíte, že k tomuto receptu sa budete radi vracať!
Prísady na cesto:
- 40 dkg hladkej múky
- 4 žĺtky
- 15 dkg masla
- 15 dkg cukru múčka
- 1 prášok do pečiva
- 2 dl kyslej smotany
Krém
- 4 bielky
- 1 PL citrónovej šťavy
- 50 dkg tvarohu
- 20 dkg cukru kryštál
- 1 PL škrobu
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame. Dobre spracujeme a rozdelíme na dve polovice a necháme odpočívať pri izbovej teplote. Teraz pripravíme krém.
- Z bielkov a 8 dkg cukru vyšľahajte tuhý sneh. Dajte zmes stranou. Tvaroh zmiešajte so zvyšným cukrom, citrónovou šťavou a škrobom. Potom jemne, ale dôkladne všetko premiešajte spoločne so snehom. Jednu polovicu cesta dáme na vymastený a vysypaný plech. Na plát navrstvíme krém, uhladíme a priklopíme druhým plátom.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte zhruba 5 minút.
Leave a Reply