Potrebujete:
- 230 g mletých sušienok
- 100 g mäkkého masla
- 2 polievkové lyžice mlieka
Krém:
- 1 liter mlieka
- 180 g cukru
- 160 g Pšeničné krúpy (krupicová kaša)
- 1 vanilkový cukor
- 1 puding
Jahodová zmes:
- 400 g jahôd
- 1,5 lyžice želatíny
- 130 ml vody
- 40 g cukru
Postup:
- Pripravte si formu vyloženú papierom alebo fóliou s priemerom 24-26 cm. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami a mliekom a rozložíme na dno formy a nalejeme.
- Teraz uvarte krém: Mlieko, krupicu, cukor, puding, vanilkový cukor zmiešame a za stáleho miešania uvaríme. Keď zhustne, odstavíme z ohňa a ihneď rozotrieme na sušienkovú zmes.
- Teraz pripravte jahodovú zmes. Jahody rozmixujeme, potom ich zmiešame s vodou, želatínou a cukrom a necháme zovrieť. Keď zhustne, odstavte z ohňa a ihneď rozdeľte na krupicovú zmes. Nechajte tortu vychladnúť a potom ozdobte podľa želania.
Leave a Reply