Dokonalá roláda, po ktorej sa len tak zapráši!

Zložky:
  • 6 vajec
  • 7 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 60 ml oleja
  • 60 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 5 polievkových lyžíc horúcej vody
  • 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
Krémy:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 200 g mascarpone
  • 100 g mletých maslových sušienok
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50 g horkej čokolády

Postup:
  1. Najskôr vyšľahajte kakao v horúcej vode. Bielky vyšľahajte s polovicou cukru na sneh.Samostatne vyšľahajte žĺtky s druhou polovicou cukru, pridajte olej, mlieko.Potom vmiešajte múku a premiešajte..nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
  2. Rozdeľte cesto na dve časti. Žlté cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie (25 x 35) a potom cik-cak hnedé cesto.
  3. Piškótu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C. Hneď po vložení plechu znížime teplotu na 180 °C a pečieme v závislosti od rúry 15 – 20 minút. Upečenú piškótu otočíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier na pečenie, zvinieme a necháme vychladnúť.
  4. Najprv vyšľaháme šľahačku, potom zvlášť vyšľaháme mascarpone a cukor, potom pridáme šľahačku k mascarpone a premiešame. Krém rozdelíme na 2 časti.
  5. V jednej časti rozmiešajte mleté sušienky a v druhej časti pridajte rozpustenú mliečnu čokoládu, ale nechajte ju vychladnúť.
  6. Rozvaľkajte roládu. Neskôr na ňu naneste sušienkovú a potom čokoládovú náplň. Nechajte si trochu z každej náplne na ozdobu. Čokoládovú náplň posypte hoblinami horkej čokolády. Roládu zrolujte.
  7. Povrch natrite ušetreným krémom a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť a vychladnúť.Vrch môžete tiež natrieť krémom alebo ozdobiť šľahačkou.

DOBRÚ CHUŤ a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*