Lahodné a jemné rizoto, na ktorom si pochutia všetci. Rýchly pokrm, ktorý zvládne aj začiatočník!

Prísady:
  • 1 cibuľa
  • 1 kg bravčového mäsa
  • 3 väčšie mrkvy
  • 1 väčšia petržlenová vňať
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 300 g sterilizovanej kukurice
  • 750 g ryže
  • soľ, mleté korenie
  • 4 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
  • 100 ml oleja

Postup:
  1. Cibuľu nakrájajte na malé kocky a mäso na kocky. Na panvici rozohrejte olej a najprv na ňom dozlatista opečte cibuľu. Pridajte mäso, červenú papriku, soľ, korenie a dobre premiešajte. Mäso dobre opečte zo všetkých strán aspoň 5 minút, aby sa obalilo.
  2. Prikryte pokrievkou a duste, kým mäso nie je polomäkké. Podľa potreby mierne podlejte vodou.
  3. Pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a mrkvu, hrášok a kukuricu. Dusíme, kým všetko nezmäkne. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  4. Uvarte ryžu, sceďte ju, opláchnite a nechajte odkvapkať. Vmiešajte ho do mäsovo-zeleninovej zmesi na panvici a podávajte.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*