Prísady:
- 1 cibuľa
- 1 kg bravčového mäsa
- 3 väčšie mrkvy
- 1 väčšia petržlenová vňať
- 200 g mrazeného hrášku
- 300 g sterilizovanej kukurice
- 750 g ryže
- soľ, mleté korenie
- 4 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
- 100 ml oleja
Postup:
- Cibuľu nakrájajte na malé kocky a mäso na kocky. Na panvici rozohrejte olej a najprv na ňom dozlatista opečte cibuľu. Pridajte mäso, červenú papriku, soľ, korenie a dobre premiešajte. Mäso dobre opečte zo všetkých strán aspoň 5 minút, aby sa obalilo.
- Prikryte pokrievkou a duste, kým mäso nie je polomäkké. Podľa potreby mierne podlejte vodou.
- Pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a mrkvu, hrášok a kukuricu. Dusíme, kým všetko nezmäkne. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Uvarte ryžu, sceďte ju, opláchnite a nechajte odkvapkať. Vmiešajte ho do mäsovo-zeleninovej zmesi na panvici a podávajte.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply