Potrebujeme:
- 4-5 veľkých jabĺk
- 2,5 šálky polohrubej múky
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1 šálka vlažného mlieka
- ½ šálky oleja
- 2 vajcia
- 2 čajové lyžičky škorice
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 vanilkový cukor
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1 prášok do pečiva
- džem, kyslá smotana a čokoláda
Postup:
- Jablká očistite a nastrúhajte nahrubo (asi 700 g). V miske zmiešame všetky prísady: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu, kakao (voliteľné), sódu bikarbónu, prášok do pečiva.
- Pridajte jablká a spojte. Väčší plech (asi 30×40) vyložte papierom na pečenie, nalejte cesto a pečte pri 180 °C asi 30 minút. Ak máte menší plech, koláčik bude vyšší, pečte ho dlhšie pri nižšej teplote 170 °C, až sa prepečie.
- Po upečení ho potrite ľubovoľným džemom a na vrch dajte roztopenú čokoládu zmiešanú s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Podeľte sa o tento recept aj s ostatnými.
Leave a Reply