Krehké cesto s čučoriedkami a pusinkou: Najlepší koláč na leto!

Potrebujete:
Cesto
  • 20 g polohr. múky
  • 5 g zemiakovej múky
  • štipka soli
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 5 g cukru
  • 20 g masla chladené
  • 4 žĺtky
Ďalej
  • 35 g čučoriedok
  • 1 polievková lyžica zemiakovej múky
Pusinka
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 20 g cukru
  • 1 polievková lyžica zemiakovej múky
  • 3 g mandľových lupienkov

Postup:
  1. Formu 21×25 cm vystelieme papierom na pečenie. Do misy nasypeme preosiatu múku, pridáme zemiakovú múku, soľ, prášok do pečiva, cukor, studené maslo nakrájané na kúsky. Všetko miešajte prstami, kým sa nevytvorí drobenka. Potom pridáme žĺtky a vymiesime cesto. Vložíme do formy a poklepeme na dno, popicháme vidličkou a dáme na 15 minút do chladničky.
  2. Rúru predhrejeme na 170 stupňov, vložíme cesto a pečieme 25 minút, kým nie je svetložlté. Cesto vyberieme, posypeme čučoriedkami (umyte a osušte čučoriedky, dajte do misky, pridajte zemiakovú múku a premiešajte a dajte na cesto). Na čučoriedky dáme pusinky (bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha, postupne pridávajte cukor a pokračujte v miešaní mixérom na najvyšších otáčkach asi 10 – 15 minút, kým nebude pena hustá a lesklá. Ku koncu miešania pridajte zemiakovú múku a šľahajte ešte pol minúty) povrch jemne zarovnáme, posypeme mandľovými lupienkami.
  3. Vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 170 stupňov, potom znížime teplotu na 60 stupňov, zapneme horúci vzduch a necháme ešte 15 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči nezabudnite ho zdieľať aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*