Potrebujete:
- 4 vajcia
- 4 polievkové lyžice cukru (približne 80 g)
- 1 polievková lyžica zemiakovej múky/škrobu
- 4 PL pšeničnej polohr. múky (60 g)
Na šľahačku:
- 1 šálka 36% smotany, dobre vychladenej (približne 300 g)
- 1 polievková lyžica cukru
- niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
Okrem toho:
- akékoľvek ovocie, môže byť zmrazené
Postup:
- Celé vajcia vložte do misy mixéra, pridajte cukor a šľahajte 15 minút na najvyššej rýchlosti mixéra. Medzitým si predhrejte rúru na 160 stupňovbez ventilátora alebo 150 stupňov C s ventilátorom. Potom vyložte plech na pečenie papierom na pečenie.
- Keď je vaječná pena hotová, pridajte pšeničnú a zemiakovú múku a dôkladne premiešajte.
- Potom celú zmes vylejte na plech, zarovnajte a vložte do predhriatej rúry na úroveň odspodu. Piškótový koláč pečte 15 – 20 minút, ak sa pečie príliš dlho, po zabalení sa zlomí.
- Upečený piškótový koláč ihneď vyberte z rúry a opatrne odstráňte papier zo spodnej časti. Piškótový koláč položte na kuchynskú utierku a ešte teplý ho zrolujte po dlhšej strane.
- Vychladnutú smotanu vyšľahajte spolu s cukrom a vanilkovým extraktom do tuha. Potom ju vylejte na piškótový koláč a opatrne ju rozotrite.
Na vrch poukladajte nakrájané ovocie. Potom ju celú opatrne zrolujte a vložte do chladničky. - Vrch môžete posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť! Ak sa Vám tento ľahký a rýchly recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply