Potrebné suroviny:
Krém:
- 2 vajcia
- 120 až 150 g práškového cukru
- 50 g kukuričného škrobu
- 500 ml mlieka
- 130 g masla
- 8 g vanilkového cukru
Cesto:
- 120 ml mlieka
- 120 ml vody
- 150 g pšeničnej múky
- 4 vajcia
- 1/2 lyžičky. soľ
- 1 lyžička cukru
- 80 g masla
Postup:
- Najskôr si pripravte krém, aby mal čas vychladnúť. Vajcia vyšľahajte s cukrom, kukuričným škrobom, mliekom a vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešajte. Nalejte do hrnca a priveďte do varu, aby vznikol hustý krém. Odstavte z ohňa, preložte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
- Pripravte cesto. Mlieko a vodu nalejte do hrnca s ťažkým dnom a pridajte maslo. Postavte na oheň, prikryte pokrievkou a keď zmes začne vrieť, pridajte cukor, soľ a nakoniec múku. Neustále miešajte, kým sa vám nevytvorí tuhé cesto, ktoré sa neodlepuje od stien. Do cesta po jednom zašľahajte vajcia.
- Cesto rozdeľte na polovicu. Pripravte si formu, na dno dajte papier na pečenie a rozotrite prvú polovicu cesta. Pečte v rúre pri teplote 190 stupňov približne 25 minút. Druhú polovicu cesta upečte rovnakým spôsobom a nechajte vychladnúť.
- Nakoniec vyšľahajte vychladnutý krém so zmäknutým maslom. Na prvú polovicu cesta navrstvite krém, pridajte druhú polovicu cesta a posypte cukrom. Podávajte vychladené.
Leave a Reply