- Vychutnajte si fantastické orechové pečivo korunované brilantným vanilkovým krémom a lahodnou šľahačkou. Uvidíte, že sa vám a vašej rodine bude páčiť. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne aj úplný cukrársky začiatočník!
Prísady:
Pohár má 2,5 dcl
Cesto
- 1 pohár polohrubej múky
- 1 vajce
- 1 pohár cukru
- 1 pohár mletých orechov
- 1 pohár mlieka
- ½ pohára oleja
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 1 vrecúško vanilkového cukru
Krém
- 600 ml mlieka
- 2 vrecúška vanilkového krému
- 5 polievkových lyžíc cukru
- 150 g masla
Na dekoráciu
- 1 pohár smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- nahrubo nastrúhané vlašské alebo lieskové orechy
Postup:
- Všetky prísady na cesto dajte do misy a vypracujte ho, najlepšie pomocou elektrického šľahača.
- Rúru predhrejte na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Nalejte cesto a pečte približne 30 minút v závislosti od výkonu vašej rúry.
- Na prípravu krému pripravte hustý krém tak, že odlejete časť mlieka (asi 150 ml) a vmiešate pudingový prášok. Zvyšok mlieka priveďte do varu, pridajte cukor a prilejte mlieko a prášky. Varte asi 2 minúty, kým nezhustne. Nechajte puding vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom do hladka a rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Vyšľahajte smotanu so stužovačom, rozotrite ju na krém a ozdobte strúhanými orechmi.
DOBRÚ CHUŤ! Nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi.
Autorka receptu: Hanka Šotková
Leave a Reply