Vzala múku, orechy a smotanu a vyčarovala z toho chutný dezert!

  • Vychutnajte si fantastické orechové pečivo korunované brilantným vanilkovým krémom a lahodnou šľahačkou. Uvidíte, že sa vám a vašej rodine bude páčiť. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne aj úplný cukrársky začiatočník!

Prísady:
Pohár má 2,5 dcl
Cesto
  • 1 pohár polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 pohár cukru
  • 1 pohár mletých orechov
  • 1 pohár mlieka
  • ½ pohára oleja
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
Krém
  • 600 ml mlieka
  • 2 vrecúška vanilkového krému
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • 150 g masla
Na dekoráciu
  • 1 pohár smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • nahrubo nastrúhané vlašské alebo lieskové orechy

Postup:
  1. Všetky prísady na cesto dajte do misy a vypracujte ho, najlepšie pomocou elektrického šľahača.
  2. Rúru predhrejte na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Nalejte cesto a pečte približne 30 minút v závislosti od výkonu vašej rúry.
  3. Na prípravu krému pripravte hustý krém tak, že odlejete časť mlieka (asi 150 ml) a vmiešate pudingový prášok. Zvyšok mlieka priveďte do varu, pridajte cukor a prilejte mlieko a prášky. Varte asi 2 minúty, kým nezhustne. Nechajte puding vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom do hladka a rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Vyšľahajte smotanu so stužovačom, rozotrite ju na krém a ozdobte strúhanými orechmi.
DOBRÚ CHUŤ! Nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi.

 

Autorka receptu: Hanka Šotková

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*