Ingrediencie na 6 porcií:
- 500 g kapusty
- 100 g údenej slaniny
- 2 dl koncentrovanej paradajkovej šťavy
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 čajová lyžička červenej papriky
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 3 polievkové lyžice múky
- 1 vrchovatá polievková lyžica sadla
- soľ
- korenie
- štipka cukru
Na knedlíky:
- 500 g mletého mäsa
- 1 vajce
- 60 g ryže
- 1 čajová lyžička červenej papriky
- 3 čajové lyžičky soli
- korenia podľa chuti
Príprava:
- Odkrojte stonku kapusty a nakrájajte ju na tenké plátky. Slaninu nakrájajte na kocky a cibuľu nadrobno. Na tuku opečte slaninu a cibuľu. Pridajte kapustu, soľ, cukor a restujte 2-3 minúty. Posypte červenou paprikou. Paradajkovú šťavu zmiešajte s vodou a zalejte kapustu. Pridajte korenie a rascu a varte pod pokrievkou asi pol hodiny.
- Medzitým varte ryžu 5 minút do chrumkava, sceďte ju a mierne ochlaďte. Pridáme vajcia, soľ, korenie, papriku a premiešame. Nakoniec zmiešajte s mäsom.
Vytvorte 12 knedlí a navrstvite ich na kapustu. Zalejte dostatočným množstvom vody. Varte 15 minút. - Múku zmiešajte s vodou, kým sa v nej neurobia hrudky a opatrne ju vmiešajte do kapusty. Varte ďalších 5 minút.
Ak chcete, môžete pridať trochu viac octu, hoci paradajky ju robia príjemne kyslou.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply