Potrebujeme:
- 23 dkg pšeničnej polohr. múky
- 5 dkg kakaa
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 plochej čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 4 vajcia
- 200 ml mlieka
- 170 ml oleja
- 1,5 šálky trstinového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 20 dkg malín
Príprava:
- Prísady by mali mať izbovú teplotu. Obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 21×25 cm vyložte papierom na pečenie. Maliny opláchnite a osušte. Zmiešajte celozrnnú múku, kakao, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.
- V samostatnej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, olej, cukor, vanilkový cukor a premiešajte. Pridáme zmiešanú múku s kakaom, sódou bikarbónou a práškom do pečiva a dôkladne premiešame metličkou/šľahačom (alebo môžeme použiť mixér so šľahacím nadstavcom na nízkych otáčkach).
- Lyžicou vložte cesto do formy. Na vrch koláča poukladajte maliny a zľahka ich pritlačte do koláča. Vložte do rúry (bez predhrievania), nastavte teplotu na 170 °C (horný a dolný ohrev) a pečte 50 minút. Vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť v plechu.
DOBRÚ CHUŤ! 🙂
Podeľte sa o recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply