Zloženie:
- 30 dkg žltej cukety
- 7 vrchovatých polievkových lyžíc hladkej múky
- 1 vajce
- 1 PL najemno nasekanej petržlenovej vňate
- vegeta a soľ podľa chuti
- olej na vyprážanie
Príprava:
- Cuketu umyte, ošúpte a odstráňte semená. Nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridáme múku a vajce a premiešame. Potom podľa chuti dochuťte soľou a vegetou. Nakoniec pridajte petržlenovú vňať. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
- Na panvici rozohrejte olej. Do rozpáleného oleja dávajte cuketové cesto (najlepšie po 2 lyžiciach, aby boli palacinky hustejšie) a smažte z oboch strán dozlatista. Cuketové placky podávajte teplé, pretože vtedy sú najlepšie.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply