Nepotrebujete pripravovať nič špeciálne, stačí zmiešať všetky suroviny v miske a dať na plech.
Čo budeme potrebovať:
- 110 g masla
- 600 ml mlieka
- 110 g hladkej múky
- 43 g nesladeného kakaového prášku
- 4 vajcia – oddelené bielky a žĺtky
- 210 g práškového cukru
- 2 lyžice čiernej kávy
- 1 lyžičku vanilkovej arómy
Postup:
- Rúru nastavíme na 165 stupňov a pripravíme si plech s rozmermi 20 x 20 cm. Múku zmiešame s kakaovým práškom a bielky ušľaháme na sneh.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a potom pridáme rozpustené vychladené maslo, kávu a vanilku.
- Dôkladne vymiešame a potom postupne pridáme múku s kakaom a nakoniec opatrne aj bielkovou penu.
- Nalejeme do pripravenej formy a pečieme 50-60 minút, koláčik bude vnútri tekutý, ale toho sa vôbec nemusíte báť, krémová vrstva uprostred postupne stuhne.
- Poprášime práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply