Studený tvarohový koláč s broskyňami a želé. Lahodné osvieženie…

  • Stačí, ak do tvarohovej zmesi naaranžujete polovice broskýň, zalejete priehľadným želé a máte studený tvarohový koláč. Tvarohovú zmes môžete pripraviť ľubovoľným spôsobom.


Zloženie:
TVAROHOVÁ ZMES

  • 24 okrúhlych piškót
  • 1 kg  tvarohu
  • 250 ml 36% smotany
  • 15 dkg práškového cukru
  • 20 g želatíny + 1/3 šálky studenej vody
  • 1 veľká flaša broskýň v sirupe (820 g)
ŽELÉ
  • 1 číre alebo citrónové želé
  • 200 ml vriacej vody
  • 300 ml broskyňového sirupu

POSTUP:
  1. Tvarohová zmes: Veľkú obdĺžnikovú formu s rozmermi 22×33 cm vyložte papierom na pečenie. Na dno dajte okrúhle piškóty. Broskyne vyberte zo sirupu a sceďte prebytočnú šťavu. Sirup si nechajte, budete ho potrebovať na želé.
  2. Želatínu namočte do 1/3 šálky studenej vody. Odstavte na približne 10 minút, aby napučala. Potom za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, kým sa želatína úplne nerozpustí. Neprivádzajte do varu, pretože želatína počas varenia stratí svoje želírovacie vlastnosti. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
  3. Tvaroh, smotanu a práškový cukor zmiešajte mixérom na nízkych otáčkach, kým sa ingrediencie nespoja. Do vychladnutej želatíny pridajte 1 polievkovú lyžicu tvarohovej zmesi, premiešajte a do zvyšku tvarohovej zmesi pomaly vlejte vyšľahanú želatínu a ihneď premiešajte mixérom na nízkych otáčkach.
  4. Na piškóty rozotrite tvarohovú zmes, zarovnajte povrch a hneď poukladajte polovice broskýň (mala som ich 12). Broskyne zľahka vtlačte do tvarohovej zmesi. Tvarohový koláč vložte do chladničky, aby stuhol.
  5. Želé: Želé (najlepšie číre, ale môže byť aj citrónové) rozpustite v 200 ml vriacej vody, dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť. Do mierne teplého želé nalejte broskyňový sirup a premiešajte. Nechajte mierne vychladnúť, potom vyberte tvarohový koláč z chladničky a nalejte naň želé. Tvarohový koláč vložte späť do chladničky, aby úplne stuhol, najlepšie cez noc. Uchovávajte v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ! Ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*