- Existuje veľa receptov na tvarohový koláč, ale tento je jedinečný a na rodinných stretnutiach vyvoláva rozruch. Recept sme získali od pani Beaty.
Prísady:
- 90 g horkej čokolády
- 60 g masla
- 2 polievkové lyžice cukru
- 2 vajcia
- 1 pohár polohrubej múky
- ½ čajovej lyžičky sódy
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Prísady na tvarohovú zmes:
- 1 kg tvarohu
- 250g mascarpone
- 100 ml 30 % smotany
- 2 vajcia
- 3 žĺtky
- Menej ako šálka cukru
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 10 dkg sultánok
Prísady na polevu:
- 2 mliečne čokolády
- ½ šálky 30-percentnej smotany
- ½ šálky vlašských orechov
Postup:
- Príprava základu: nalámanú čokoládu vložte do hrnca, pridajte maslo a cukor a varte, kým sa nespoja. Potom ho ochlaďte a zmiešajte s vajcami, múkou, sódou bikarbónou a práškom do pečiva a dôkladne premiešajte. Zmes nalejte na dno tortovej formy a pečte vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 180 °C.
- Tvaroh, mascarpone a smotanu vložíme do misy a rozmixujeme mixérom, zašľaháme vajcia a žĺtky, pridáme cukor a suchý puding a pokračujeme v mixovaní asi 10 minút. Pridáme sultánky, ktoré sme predtým namočili do vody a nechali odkvapkať a jemne premiešame lyžicou.
- Zmes rozotrite na upečený spodok a koláč vráťte do predhriatej rúry a pečte 60 minút pri 180 °C.
- Do hrnca vložte nalámanú čokoládu, prilejte smotanu a varte, kým sa čokoláda nerozpustí. Upečený koláč polejeme polevou a posypeme drvenými orechmi.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply