Tento recept je jeden z najstarších a dedí sa z generácie na generáciu. Je jedným z najväčších pokladov každej domácnosti. Tieto karamelky potešia chuťové poháriky každého člena rodiny.
Neváhajte si ich pripraviť aj vy!
Čo budeme potrebovať pre výrobu domácich karameliek:
1 salko
150ml mlieka
450g trstinového cukru
115g masla
forma 20 × 20 cm vystlaná papierom na pečenie
Postup prípravy:
Ak karamelky pripravujete prvýkrát, nasledujúci postup dodržujte úplne presne. Výsledok vám určite zachutí!
Všetky suroviny vložte do veľkej panvice a rozpustite ich na miernom ohni za stáleho miešania.
Priveďte do varu a nechajte variť ďalších 10-15 minút. Stále zmes miešajte a zoškrabujte prichytávajúcou časťou.
Aby ste zistili, že je zmes hotová, kvapnite jej trochu do misky so studenou vodou. Mala by sa vytvoriť akoby malá loptička. Ak to neviete rozlíšiť, skúste zmerať teplotu zmesi. Mala by mať 118 ° C.
Panvicu vezmite z ohňa a zmes miešajte kým nezhustne a nezačne sa usadzovať. Malo by to trvať asi 10 minút.
Zmes nalejte do formy a nechajte vychladnúť.
Nakrájajte na kocky alebo obdĺžniky.
Leave a Reply