Ako pripraviť palacinky bez vajec! 100-krát chutnejšie a výnimočnejšie ako tradičné!

  • Táto palacinka je taká chutná, že ju môžete jesť aj bez náplne. Upečte ich veľa, a ak vám na druhý deň nejaké zostanú, sú výborné aj studené.

Zloženie:
  • 1 liter mlieka
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 0,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 2 šálky polohr.múky
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • 3 lyžice olivového oleja

Príprava:
  • 1.V hlbokej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  • 2.Zalejeme zohriatym mliekom a pridáme olivový olej.
  • 3.Zmes miešajte, kým nebude bez hrudiek a môžete piecť.
  • 4.Panvicu vymažte maslom alebo do nej nakvapkajte kvapku olivového oleja a keď je horúca, nalejte do nej malú naberačku zmesi. Smažte z oboch strán, kým nie sú pekne prepečené.
  • 5.Môžete ho naplniť džemom, kakaom, krémom, čokoládovou polevou alebo sú výborné aj samotné.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*