- Táto palacinka je taká chutná, že ju môžete jesť aj bez náplne. Upečte ich veľa, a ak vám na druhý deň nejaké zostanú, sú výborné aj studené.
Zloženie:
- 1 liter mlieka
- 2 polievkové lyžice cukru
- 0,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 2 šálky polohr.múky
- 0,5 čajovej lyžičky soli
- 3 lyžice olivového oleja
Príprava:
- 1.V hlbokej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- 2.Zalejeme zohriatym mliekom a pridáme olivový olej.
- 3.Zmes miešajte, kým nebude bez hrudiek a môžete piecť.
- 4.Panvicu vymažte maslom alebo do nej nakvapkajte kvapku olivového oleja a keď je horúca, nalejte do nej malú naberačku zmesi. Smažte z oboch strán, kým nie sú pekne prepečené.
- 5.Môžete ho naplniť džemom, kakaom, krémom, čokoládovou polevou alebo sú výborné aj samotné.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply