Prísady:
- 100g horkej čokolády
- 100g masla
- 80g cukru
- 2 vajcia
- 80g polohrubej múky
- štipka soli
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
Tvarohová zmes:
- 500g polotučného tvarohu
- 250g syra mascarpone
- 135g prírodného smotanového syra
- 1/2 šálky cukru
- 3 vajcia
- 1 PL smotanového pudingu
- 2 lyžice zemiakovej múky
- 1/2 čajovej lyžičky pomarančovej arómy
Čokoládová poleva:
- 50g horkej čokolády
- 50 ml 30% alebo 36% smotany
Príprava:
- Všetky ingrediencie na tvarohový koláč vopred vyberte z chladničky, aby sa zohriali. Pripravte si obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 21×25 cm vyložte papierom na pečenie.
- Vytvorte spodnú časť: Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme maslo a rozpustíme na miernom ohni, mierne ochladíme. Vajcia s cukrom vyšľahajte mixérom do nadýchanej konzistencie. Vajíčkovú zmes pridajte do čokoládovej zmesi a premiešajte. Pridáme múku, soľ, perníkové korenie a opäť premiešame.
- Lyžicou dajte zmes do pripravenej formy, zarovnajte povrch a vložte do predhriatej rúry na 160 °C, pečte 20 minút. Čokoládový koláč vyberte z rúry (bez toho, aby ste ju vypli) a ihneď ho prelejte tvarohovou zmesou.
- Tvarohová zmes: Tvaroh, syr mascarpone a smotanový syr zmiešajte mixérom na nízkych otáčkach, len kým sa ingrediencie nespoja. Vajcia s cukrom vyšľahajte mixérom do nadýchanej konzistencie. K syru pridajte rozšľahané vajcia s cukrom a na nízkych otáčkach mixéra miešajte, kým sa nespoja (alebo miešajte lyžicou). Nakoniec pridajte pudingový prášok, zemiakovú múku a pomarančovú arómu, všetko jemne premiešajte.
- Pečenie:Tvarohovú zmes nalejte na upečený (horúci) čokoládovo-perníkový spodok, povrch zarovnajte. Tvarohový koláč vložte do rúry vyhriatej na 160 °C a pečte 1 hodinu. Po upečení ho ihneď vyberte z rúry a nechajte vychladnúť vo forme.
- Keď je tvarohový koláč úplne vychladnutý, vyberte ho z formy a spolu s papierom ho položte na dosku, polejte čokoládovou polevou a vložte do chladničky.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply