Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 60 g cukru
- 60 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička oleja
- 900 g jahodového jogurtu
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 dl mlieka
- 20 g želatíny (2 balenia)
- Jahôdy
Príprava:
- 2 vajcia vymiešam s cukrom do peny, pridám múku a nakoniec pokvapkám olejom.
- Piškótový základ pečiem v tortovej forme 22 cm 6-8 minút. Vychladím to. Vyložila som s celými jahodami a polovičky som dala prilepené nabok.
- Želatínu namočím do mlieka, ak napučí, zohrejem ju v mikrovlnke. Nemalo by to vrieť! Pridám aj práškový cukor. Teplú tekutinu metličkou dobre premiešam s vlažným jogurtom. Potom nalejem na základ. Hneď som to dala do chladničky. Môže sa krájať po 1-2 hodinách.
Pozor: jogurt potečie, ak nie je želatína premiešaná rovnomerne. Tento krok je veľmi dôležitý!
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply