Neodolateľný jahodovo-jogurtový koláč: Perfektné osvieženie na horúce dni!

Ingrediencie:
  • 2 vajcia
  • 60 g cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička oleja
  • 900 g jahodového jogurtu
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 dl mlieka
  • 20 g želatíny (2 balenia)
  • Jahôdy

Príprava:
  1. 2 vajcia vymiešam s cukrom do peny, pridám múku a nakoniec pokvapkám olejom.
  2. Piškótový základ pečiem v tortovej forme 22 cm 6-8 minút. Vychladím to. Vyložila som s celými jahodami a polovičky som dala prilepené nabok.
  3. Želatínu namočím do mlieka, ak napučí, zohrejem ju v mikrovlnke. Nemalo by to vrieť! Pridám aj práškový cukor. Teplú tekutinu metličkou dobre premiešam s vlažným jogurtom. Potom nalejem na základ. Hneď som to dala do chladničky. Môže sa krájať po 1-2 hodinách.

Pozor: jogurt potečie, ak nie je želatína premiešaná rovnomerne. Tento krok je veľmi dôležitý!

Ak sa Vám recept páči, zdieľajte aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*