
Indický egreš je vysoko cenený už od staroveku a spomína sa aj v ajurvédskych textoch. Užitočné sú všetky jeho časti vrátane koreňa, listov, kvetov a semien.
Má nespočetné množstvo liečivých vlastností a na rozdiel od tradičného egreša rastie na strome, nie na kríku.
Oplatí sa ho lepšie spoznať a pravidelne ho zaraďovať do svojho jedálnička. Stimuluje imunitný systém a omladzuje celé telo.
Jeden kus tohto obľúbeného a zdravého ovocia má hodnotu 20 pomarančov. 100 gramov egrešov obsahuje 470-680 mg vitamínu C.
Odborníci tvrdia, že toto ovocie je najsilnejším antioxidantom na svete. Zbavuje sa škodlivých voľných radikálov, posilňuje kosti a imunitný systém, čistí cievy a podporuje tvorbu bielych krviniek.
Indický egreš je veľmi bohatý na flavonoidy, triesloviny a minerálne látky.
- Proti cukrovke
Keďže podporuje pečeň a pankreas, znižuje hladinu cukru v krvi a reguluje tvorbu inzulínu. Výskum ukázal, že už 3 gramy egrešového prášku denne môžu byť veľmi účinné pri liečbe cukrovky.
- Starostlivosť o vlasy, pokožku a nechty
Pomáha regenerácii pokožky, znižuje vypadávanie vlasov, spomaľuje šedivenie, ale je veľmi účinný aj proti lupinám. Nachádza sa v mnohých kozmetických výrobkoch, šampónoch, krémoch, pleťových a telových mliekach.
Odporúča sa aj pri rôznych kožných problémoch, ako je akné, akné, rosacea.
- Proti žalúdočným problémom
Je tiež veľmi účinný proti bolestiam žalúdka, hnačkám, zvracaniu, kŕčom, infekciám a rôznym tráviacim problémom.
- Výkonný detoxikačný prostriedok
Výskum dokázal, že indický egreš je jedným z najúčinnejších detoxikačných prostriedkov, ktorý pomáha zbaviť pečeň nahromadených toxínov.
Zdieľajte tento článok aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply