Vynikajúci dezert na popoludňajší čaj, slivky pod drobenkou. Podáva sa teplý s kopčekom krémovej zmrzliny.

Jednoduchý recept na slivky pod drobenkou.
Len 4 prísady:

Slivky a klasická drobenka z celozrnnej múky, práškového cukru a masla. Príprava je jednoduchá a rýchla. Asi za 50 minút máme slivkový koláč hotový. Porcia na obdĺžnikovú formu s rozmermi 15×23 cm.


Zloženie:
  • 600g sliviek
  • 150g polohrubej múky
  • 100g práškového cukru
  • 100g masla

Príprava:
  1. Slivky opláchnite, osušte a zbavte jadierok. Obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 15×23 cm ľahko vymastite maslom. Polovice sliviek vložte do formy šupkou nahor.
  2. Do misky nasypte múku a práškový cukor. Studené maslo nakrájajte na malé kocky a pridajte k suchým prísadám. Celú zmes prstami premiesime na drobenku.
  3. Drobenku rozotrite na slivky. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 40 minút. Odstráňte, posypte práškovým cukrom a podávajte teplé, samotné alebo s kopčekom smotanovej zmrzliny.
  4. Drobenka chutí výborne aj za studena.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*