Mini croissanty s ovocím. Sladký recept 3 v 1: chutný, krásny a rýchly!

Na výrobu croissantikov budete potrebovať:
  • lístkové cesto (čerstvé alebo úplne rozmrazené)
  • akékoľvek ovocie (scedila som zavárané broskyne)
Poleva:
  • 1 šálka práškového cukru
  • 2-3 polievkové lyžice horúcej vody *
  • * Množstvo vody je možné zvyšovať, kým nedosiahnete požadovanú, mierne tečúcu konzistenciu polevy. Celkovo som pridala asi 4 polievkové lyžice vody, ale všetko závisí od veľkosti vašich lyžíc, takže skontrolujte konzistenciu.
  • Mandle na posypanie alebo čokoľvek iné -voliteľné

Postup:
  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov C (horný a spodný ohrev).
  2. Lístkové cesto nakrájame na rovnaké trojuholníky so stranami 7-10 cm. Ovocie položte na najdlhšiu stranu a zabaľte.
  3. Hotové croissanty dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme asi 10 minút.
  5. Do misky nasypeme cukor, pridáme vodu a dôkladne premiešame. Ak sa nám poleva ukáže príliš hustá, pridáme ďalšiu lyžicu vody a dôkladne premiešame a polejeme naśe croacsantíky 💕😋👌…
Prajeme dobrú chuť! Podeľte sa o tento krásny recept aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*