Nadýchané, dvojfarebné muffiny: Sú mäkké a chutné aj na druhý deň!

Recept na 10-12 kusov:
  • 3 veľké vajcia
  • 1/3 šálky cukru (80 g)
  • vanilkový cukor (16 g)
  • štipka soli (2 g)
  • 150 ml oleja (2/3 šálky)
  • 150 ml perlivej vody (2/3 šálky)
  • 180 g polohrubej múky (1 pohár + 2 plné lyžice)
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva (10 g)
  • 1 polievková lyžica kakaa (20 g)

Postup:
  1. Do misy mixéra dáme vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ a mixujeme 5-7 minút do nadýchanej, svetlej peny.
  2. Medzitým si vyhrejeme rúru na 170 stupňov C, horný a spodný ohrev, bez horúceho vzduchu alebo 155 stupňov C s horúcim vzduchom. Plech na pečenie vystelieme košíčkami na muffiny. Muffiny by ste mali vložiť do horúcej rúry ihneď po príprave, inak hrozí riziko, že sa rozmočia.
  3. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, olej a perlivú vodu. Všetko krátko premiešame, odstavíme, keď je cesto homogénne (môžete všetko miešať aj ručne alebo vareškou).
  4. Polovicu cesta vylejeme do misy, pridáme kakao, krátko premiešame, potom plníme muffiny cestom, striedavo 1 polievkovú lyžicu svetlého a tmavého cesta.
  5. Košíčky alebo formu na muffiny naplňte do 2/3 ich výšky a ihneď ich vložte do predhriatej rúry na druhú úroveň odspodu. Potom muffiny pečieme cca 25 minút alebo urobte test špajdlou. Keď špajdla vyjde suchá, vyberte ich z rúry a ihneď ich nechajte vychladnúť.
    Vrch môžeme potrieť aj čokoládou.
Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*