Ingrediencie:
Na cesto:
- 7 žĺtkov
- 20 dkg cukru
- 20 dkg polohr.múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 11 lyžíc vody
- 2 polievkové lyžice oleja
Na krém:
- 7 vaječných bielkov
- 7-10 polievkových lyžíc cukru (podľa chuti)
- 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
- 5-6 dl mlieka
Na vrch:
- 4 dl smotany
- nastrúhaná tmavá čokoláda
Príprava:
- Na cesto vymiešame žĺtky z vajec s cukrom, vodou a olejom, potom pridáme múku s práškom do pečiva, do ktorej sme preosiali aj kakao. Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre, na papieri na pečenie alebo na maslom vymastenom a múkou vysypanom plechu, pri strednej teplote (cca 180 stupňov) 20 minút (podľa rúry).
- Kým sa cesto pečie, pripravte si krém. Z pudingového prášku a mlieka bežným spôsobom uvaríme puding a dobre ho zahustíme. (Ak sa vám to nezdá dosť husté, dajte ho na pár minút do mikrovlnky a párkrát premiešajte.) Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Zmiešame s horúcim pudingom, natrieme na cesto a vložíme späť do rúry na 10-15 minút pri strednej teplote. Necháme vychladnúť.
- Keď koláč vychladne, natrieme navrch vyšľahanú smotanu a ozdobíme podľa potreby strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Leave a Reply