Čokoládový koláč: Rýchly, jednoduchý a lacný recept!


Zloženie:
  • 5 vajec
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 8 polievkových lyžíc polohr. múky
  • 8 polievkových lyžíc hnedého cukru
Na krém:
  • 3 dl smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička instantnej kávy v prášku
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 5 polievkových lyžíc mlieka
  • 2 stužovače šlahačky
Na ozdobu:
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 10 dkg čokoládových hoblín

Príprava:
  1. Z bielkov ušľaháme penu, žĺtky vymiešame s cukrom do peny a pridáme cukor, múku, kakaový prášok, potom vodu. Potom všetko premiešame, dávame pozor, aby sa neporušila pena a pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.
  2. Medzitým si pripravíme krém. Kakaový prášok, kávu v prášku a cukor dobre vymiešame s mliekom, potom vyšľaháme smotanu a primiešame ku kakaovej hmote, aby nám vznikla čokoládová pena a pridáme stužovače.
  3. Keď je plát upečený a vychladnutý, krém rozotrieme.
  4. Na vrch vyšľaháme smotanu, posypeme strúhanou čokoládou a necháme vychladiť.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*