Ingrediencie:
- 30 dkg polohr. múky
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 15 dkg masla
- 15 dkg hnedého cukru
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 vajce
Kokosová náplň:
- 6 bielkov
- 15 dkg práškového cukru
- 25 dkg strúhaného kokosu
Na krém:
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 6 žĺtkov
- 4 dl mlieka
- 10 dkg hnedého cukru
- 15 dkg masla
- Vo vnútri 1 vanilkový struk
- 10 dkg strúhaného kokosu
Na vrch:
- 5 dkg čokoládových hoblín
Príprava:
- Suroviny na cesto dáme do misy a robotom premiešame, potom necháme pol hodiny odpočívať v chladničke.
- Medzitým si vyšľaháme bielka a vmiešame strúhaný kokos a práškový cukor.
- Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovice a rozvaľkáme. Jeden plát dáme do vymasteného plechu, potom naň uhladíme kokosovú plnku, navrch položíme druhý plát a pečieme 20 minút pri 160 stupňoch.
- Kým sa pečie, pripravíme si krém. Vaječné žĺtky dobre vymiešame s múkou a vanilkou, potom pridáme mlieko. Varte na miernom ohni do zhustnutia, ale neustále miešajte, inak bude hrudkovitý! Keď je pripravený, nechať vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do krémova a vmiešame do uvareného krému, pridáme strúhaný kokos a natrieme na vrch torty. Posypeme hoblinkami čokolády a dáme do chladničky. Keď krém stuhne, môže sa krájať.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply