Super koláčik s množstvom kokosu! Stojí za vyskúšanie!

Ingrediencie:
  • 30 dkg polohr. múky
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 15 dkg masla
  • 15 dkg hnedého cukru
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 vajce
Kokosová náplň:
  • 6 bielkov
  • 15 dkg práškového cukru
  • 25 dkg strúhaného kokosu
Na krém:
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 6 žĺtkov
  • 4 dl mlieka
  • 10 dkg hnedého cukru
  • 15 dkg masla
  • Vo vnútri 1 vanilkový struk
  • 10 dkg strúhaného kokosu
Na vrch:
  • 5 dkg čokoládových hoblín

Príprava:
  1. Suroviny na cesto dáme do misy a robotom premiešame, potom necháme pol hodiny odpočívať v chladničke.
  2. Medzitým si vyšľaháme bielka a vmiešame strúhaný kokos a práškový cukor.
  3. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovice a rozvaľkáme. Jeden plát dáme do vymasteného plechu, potom naň uhladíme kokosovú plnku, navrch položíme druhý plát a pečieme 20 minút pri 160 stupňoch.
  4. Kým sa pečie, pripravíme si krém. Vaječné žĺtky dobre vymiešame s múkou a vanilkou, potom pridáme mlieko. Varte na miernom ohni do zhustnutia, ale neustále miešajte, inak bude hrudkovitý! Keď je pripravený, nechať vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do krémova a vmiešame do uvareného krému, pridáme strúhaný kokos a natrieme na vrch torty. Posypeme hoblinkami čokolády a dáme do chladničky. Keď krém stuhne, môže sa krájať.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*