Ryža má mnoho zdraviu prospešných účinkov, napríklad stimuluje činnosť čriev, reguluje hladinu cukru v krvi, dodáva energiu, spomaľuje proces starnutia a poskytuje vitamín B1.
Je tiež pomerne jednoduchá na prípravu, ale pri nesprávnej príprave môže spôsobiť obezitu a cukrovku 2. typu. Šálka ryže obsahuje 200 kalórií, čo je pomerne veľa a nachádza sa najmä v najobľúbenejšej bielej ryži.
V tomto článku vám prezradíme jednoduchý trik, ako znížiť kalorickú hodnotu ryže pri zachovaní živín.
Na to potrebujeme jednu zložku a tou je kokosový olej.
Dr. Sudhair James, ktorý sa zaoberá výživovou a kalorickou hodnotou ryže, hovorí: “Stačí, ak do vriacej vody pred pridaním ryže pridáte trochu kokosového oleja. Keď je ryža hotová, preceďte ju a uložte na 12 hodín do chladničky.
Vysvetlenie je jednoduché: ak ryžu varíte a používate týmto spôsobom, škrob v ryži sa nemení, takže je pre telo veľmi ťažko stráviteľný a využiteľný, takže len prechádza potravinovým reťazcom a potom sa vylúči.
Ak by sme bielu ryžu jednoducho uvarili, škrob by sa stal oveľa stráviteľnejším, takže telo by ho premenilo na cukry, ktoré by sa potom uložili ako tuk.
Podľa odborníka kokosový olej reaguje so škrobom v ryži a mení jej štruktúru, takže jej kalorická hodnota sa výrazne zníži, aj keď sa ohreje.
Zdieľajte tento super tip aj s ostatnými.
Leave a Reply