Ingrediencie:
- 1 kg vykosteného bravčového karé
- 1 dl suchého červeného vína
- 1 lyžička estragónu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ korenie
- 2 lyžice oleja + olej na opečenie
Príprava:
- Mäso umyjeme, nakrájame a dáme do misy. Víno a korenie zmiešame s prelisovaným cesnakom, pridáme 2 lyžice oleja a natrieme ním mäso. Prikryte a nechajte aspoň 4 hodiny.
- Potom mäso z oboch strán opečieme na troche oleja 3-4 minúty, potom ho vložíme na olejom vymastenú panvicu a polejeme zvyšnou marinádou. Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút, pričom medzitým niekoľkokrát otočíme, aby bolo prepečené a šťavnaté.
Leave a Reply