

Zloženie:
Na cesto:
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc polohr.múky
- 6 polievkových lyžíc cukru
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na krém:
- 12 dkg horkej čokolády
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 4 dl smotany na šľahanie
- 12 dkg nasekaných lieskových orieškov
Poleva:
- 10 dkg horkej čokolády
- 1 čajová lyžička masla
- 5 dkg nasekaných lieskových orieškov
Príprava:
- Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte do tuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a kakaom a pridáme múku. Zmiešame s vyšľahanými bielkami, pridáme prášok do pečiva, lyžicou dáme na vymastený plech a pečieme 40 minút pri 180 °C.
- Medzitým rozpustite čokoládu, pridajte kakaový prášok a 2-3 lyžice smotany (nie šľahačky) na zjemnenie. Vyšľahajte smotanu, pridajte lieskové oriešky a cukor, keď čokoláda vychladne, vmiešajte ju.
- Upečený piškótový koláč rozrežte na polovicu a potrite krémom a položte naň druhú polovicu piškóty. Čokoládu rozpustíme, pridáme maslo a koláč polejeme potom posypeme lieskovými orieškami a necháme vychladnúť.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply