Úžasný koláč z bielej čokolády a mascarpone, jednoduchý recept!

  • Nie je to ťažké urobiť, je to koláčik, ktorý sa dá pripraviť behom chvíle. Krém nie je presladený, tak akurát!

Ingrediencie:
  • 6 lyžíc polohr. múky
  • 6 lyžíc hnedého cukru
  • 6 vajec
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
Na krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl šľahačkovej smotany
  • 5 dkg bielej čokolády
  • 2 polievkové lyžice cukru
Ozdoda:
  • 5 dkg tmavej čokolády
  • 1 lyžička masla

Príprava:
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme žĺtka a suché prísady. Všetko spolu pomaly premiešame, aby sa pena nelámala. Vylejeme na vymastený plech a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
  2. Medzitým si vyšľaháme smotanu, bielu čokoládu nalámeme na malé kúsky a zmiešame s mascarpone, potom vmiešame cukor. Keď je koláč upečený, necháme ho vychladnúť a potrieme krémom, potom dáme na hodinu do chladničky.
  3. Potom roztopíme tmavú čokoládu, vmiešame maslo a ozdobíme vrch koláča, keď stuhne môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*