- Nie je to ťažké urobiť, je to koláčik, ktorý sa dá pripraviť behom chvíle. Krém nie je presladený, tak akurát!
Ingrediencie:
- 6 lyžíc polohr. múky
- 6 lyžíc hnedého cukru
- 6 vajec
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
Na krém:
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl šľahačkovej smotany
- 5 dkg bielej čokolády
- 2 polievkové lyžice cukru
Ozdoda:
- 5 dkg tmavej čokolády
- 1 lyžička masla
Príprava:
- Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme žĺtka a suché prísady. Všetko spolu pomaly premiešame, aby sa pena nelámala. Vylejeme na vymastený plech a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
- Medzitým si vyšľaháme smotanu, bielu čokoládu nalámeme na malé kúsky a zmiešame s mascarpone, potom vmiešame cukor. Keď je koláč upečený, necháme ho vychladnúť a potrieme krémom, potom dáme na hodinu do chladničky.
- Potom roztopíme tmavú čokoládu, vmiešame maslo a ozdobíme vrch koláča, keď stuhne môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj s ostatnými.
Leave a Reply