Recept na hrnčekové medovníčky: Jednoduchý, lacný a medovníčky zostanú čerstvé a mäkké celé týždne!

  • Pracovať s týmto cestom je úžasné. Miesenie je neuveriteľne rýchle a výsledkom je maslovo jemné, ľahko rozťahovateľné cesto, ktoré sa nelepí.
  • Vyrobíte 100-150 kusov perníkov, podľa veľkosti použitých foriem. Pôvodný recept bol publikovaný pod názvom “Mäkký medovník” v Ramovej knihe Vianočné koláče.
  • Budete potrebovať bežný 2,5 dl hrnček
Ingrediencie:
  • 8 šálok hladkej múky (presne 1 kg)
  • jeden a pol šálky práškového cukru
  • 3 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 polievková lyžica zmesi perníkového korenia
  • 30 dkg masla (ja som použila margarín)
  • 1 hrnček medu
  • 3 vajcia

Príprava:

1. Vo veľkej mise zmiešajte múku, práškový cukor, korenie a sódu bikarbónu.
2. Potom pridajte mierne roztopený margarín. U mňa to vyzeralo tak, že som na kocky nakrájaný margarín trochu ohriala v mikrovlnke a vybrala som ho, keď sa práve začal topiť. Môžete hneď pridať aj med a vajíčka.
3. Potom všetko premiešame a rotlačíme, kým sa múka dobre nezmieša s lepivými hmotami.
4. Potom som zmes ručne vymiesila na jednotné cesto, následne rozdelila na tri rovnaké časti.
5. Potom som prvú várku cesta rozvaľkala na dobre pomúčenej doske cca. na hrúbku pol centimetra, potom vykrajovátkom z cesta vykrajujeme požadované tvary.
6. Vyložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov (pečenie zdola) presne desať minút. Desať minút, nie viac!

Prajem dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*