Zloženie:
- 20 dkg vanilkových sušienok
- 5 dkg masla
- 3 polievkové lyžice šľahačkovej smotany
- 2 vrecúška vanilkového cukru
Na krém:
- 30 dkg mascarpone
- 4 dl šľahačkovej smotany
- 2 stužovače
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 2 banány
Na polevu:
- 1 banán
- 5 dkg horkej čokolády
- 1 čajová lyžička masla
Príprava:
- Sušienky rozdrvíme a vmiešame maslo, šľahačku a vanilkový cukor, potom vložíme do tortovej formy. Dobre zatlačte, aby sa suroviny spojili.
- Vyšľaháme šľahačku a primiešame stužovače. Banán roztlačte, potom zmiešajte s mascarpone a cukrom. Všetko spolu so šľahačkovou penou premiešame. Krém dáme do tortovej formy na sušienkový základ.
- Banán narežte na krúžky, položte na krém. Potom rozpustite čokoládu a vmiešajte maslo a prelejte ňou koláč. Uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply