Často som jedla červenú cibuľu, ale nevedela som, že to robí s mojím telom taký zázrak!

Je lepšie to vedieť skôr, ako ju zjete. Niektorí ľudia ju milujú a niektorí ju nenávidia pre jej silnú vôňu. Tak či onak, jej zdravotné účinky sú úžasné. Najmä ak sa konzumuje surová, pretože varením sa zničia všetky jej cenné účinné látky.

Zdravotné účinky cibule nie sú rovnaké. Výsledky medzinárodnej štúdie publikovanej v roku 2017 ukázali, že liečivé účinky červenej cibule sú oveľa silnejšie ako u iných cibúľ.

Červená cibuľa ničí rakovinové bunky v oveľa väčšej miere ako iné odrody cibule. Dôvod: dva antioxidanty, kvercetín a antokyanín, sa nachádzajú v najväčšom množstve vo červenej cibuli.

Antokyanín dodáva ovociu a zelenine ich farbu. Najtmavšie a najsilnejšie farby teda obsahujú viac ako najsvetlejšie. Aj iné druhy cibule pomáhajú v boji proti rakovine, len v menšej miere. Antokyan zvyšuje účinok kvercetínu v boji proti voľným radikálom spôsobujúcim rakovinu.

7 presvedčivých dôvodov, prečo jesť červenú cibuľu:
  • 1. Zastavuje rast rakovinových buniek
    Je plná zlúčenín síry, ktoré chránia telo pred vredmi a mnohými druhmi rakoviny. Úspešne bojujú aj proti patogénom spôsobujúcim infekcie močových ciest.
  • 2. Pomáha pri cukrovke
    Červená cibuľa zvyšuje produkciu inzulínu, takže ak ste diabetik, jedzte surovú cibuľu.
  • 3. Lieči zápchu
    Vláknina v cibuli pomáha pri zápche. Odstraňujú toxíny z čriev.
  • 4. Pomáha pri bolestiach hrdla
    Cibuľová šťava sa tradične používa pri prechladnutí a bolestiach hrdla.
  • 5. Na krvácanie z nosa
    Červená cibuľa zastavuje krvácanie z nosa. Stačí si k nemu len pričuchnúť.
  • 6. Chráni srdce
    Fialová cibuľa chráni pred ischemickou chorobou srdca a znižuje vysoký krvný tlak.
  • 7. Reguluje hladinu cholesterolu
    Surová cibuľa reguluje hladinu cholesterolu a znižuje jeho škodlivé hladiny.
Podeľte sa o tento článok aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*