- Je to skvelý nápad na večeru, ktorý si každý zamiluje. Ich príprava je veľmi jednoduchá, ak použijete bagetu z obchodu. Odporúčam vám však pripraviť aj kvasový chlieb, potom sú domáce nákypy ešte chutnejšie.
Zloženie:
- 2 dlhé bagety
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- štipka korenia na pizzu alebo provensálskych bylín
- niekoľko plátkov salámy
- 3 PL sušených paradajok
- 3 PL čiernych olív
- 100 g žltého syra
Postup:
- Bagety rozrežte na dve časti. Navrch rozotrite paradajkový pretlak a posypte korením na pizzu. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle a polovicu z neho nasypte na bagety. Na vrch poukladajte salámu, nakrájané sušené paradajky, olivy a posypte zvyšným syrom.
- Pečte asi 10-15 minút pri teplote 180 stupňov, kým sa syr nerozpustí.
Dobrú chuť!
Leave a Reply