Upokojujú kašeľ, sú dobré pri prechladnutí, sú plné vitamínov, ale nikto ich poriadne nepoužíva!

Vlašské orechy sú jednou z našich najuznávanejších rastlín, pretože okrem toho, že ochucujú mnohé dezerty a koláče, sa používajú aj na liečbu mnohých chorôb a infekcií.

Ak sa spýtate gazdinej, prečo by ste mali piť čaj z orechových škrupín, najpravdepodobnejšou odpoveďou bude, že je dobrý pre krvný obeh, pretože zrieďuje krv.

Má však aj ďalšie liečivé vlastnosti:

Zmierňuje kašeľ

Pomáha tiež zmierniť kašeľ. Z orechových škrupín, ktoré zostali po rozbíjaní orechov – čistých – sa pripraví čaj a varí sa, kým čaj nie je dostatočne svetlý, aby mal číru farbu.

Zvyčajne sa pije teplý, nie horúci, ochutený medom a citrónom. Teplý medový čaj je príjemný a zmierňuje príznaky, ale veľmi horúce nápoje zvyšujú riziko vzniku rakoviny hrtana.

Priaznivo pôsobí na žalúdočné vredy

V prípade vredov si uvarte dobrý silný orechový čaj a na lačný žalúdok ho podávajte po lyžičkách.

Vynikajúci zdroj vápnika

Ak trpíte nedostatkom vápnika, jedným z najlepších spôsobov jeho doplnenia je časté pitie orechového čaju. Odporúča sa piť 0,5-1 čaju denne.

Škrupiny vlašských orechov sa môžu používať aj zvonka

Ľahké povrchové kožné lézie možno liečiť odvarom z orechových listov. Orem koreňa sú všetky časti orecha liečivé.

Listy vlašského orecha umožňujú zdravú regeneráciu pokožky a epitelových tkanív. Zároveň sa listy vlašského orecha môžu používať aj na anestéziu, sťahovanie epitelu, tuberkulózu, znižovanie hladiny cukru v krvi, dezinfekciu, baktericídne, fungicídne, tonizujúce, hojenie rán, vredy v ústach, zápal spojiviek, kožné choroby, omrzliny, vaginálne ochorenia.

Podeľte sa o tento článok aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*