
Prísady:
- 30 dkg múky
- 20 dkg masla
- 10 dkg práškového cukru
- 6 dkg orechov
- 1 žĺtok
Na náplň:
- 20 dkg orechov
- škorica
- 40 dkg sladkých omrviniek
- 30 dkg kryštálového cukru
- 20 dkg marhuľového džemu
- pol litra vody
Pre mriežku:
- 5 vajec
- 10 dkg cukru
- 13 dkg múky
Príprava:
- Zmiešajte prísady a vypracujte cesto. Dajte piecť, ale aby nebol úplne upečený, tak cca na 15min, ešte teplé potrite broskyňovým džemom.
- Na orechovú náplň pripravíme z cukru a vody sirup, ktorým ešte za horúca zalejeme zmes mletých orechov, sladkých omrviniek a škorice. Túto zmes rozotrite na cesto broskyňového koláča.
- Na prípravu mriežky pripravte z ingrediencií piškótové cesto, naplňte ho do zdobiaceho vrecka, pritlačte na orechovú plnku a vytlačte na vrch. Môžete ho vrátiť do rúry a piecť, kým nie je hotový.
- Nakoniec medzi mriežky natrite broskyňový džem.
Dobrú chuť!
Leave a Reply