Panna cotta s ovocím: Skvelý dezert, ktorý treba vyskúšať!

  • Panna cotta s broskyňovým džemom je skvelý dezert, ktorý treba vyskúšať.
Suroviny:
  • 1 pohár 30 % smotany
  • 1 pohár 3,2 % mlieka
  • 70 g cukru
  • 16 g vanilkového cukru
  • 2 čajové lyžičky želatíny
Okrem toho:
  • broskyne, iné ovocie, broskyňový džem
  • niekoľko čučoriedok

Postup:
  1. Mlieko, smotanu a cukry zohrejte (nie varte!!) na miernom ohni.
  2. Želatínu rozpustite podľa návodu na obale. (Namočila som ju do studenej vody, asi 6 polievkových lyžíc). Keď želatína napučí (asi 5 minút), vlejte ju do horúcej zmesi a dôkladne premiešajte.
  3. Použite zopár kvapiek oleja a vymažte ním formy na pečenie, aby sa dezert ľahšie vyklopil z foriem.
  4. Dezert nalejte do koktailových foriem, špeciálnej silikónovej formy alebo podobne. Asi na hodinu vložte do chladničky, kým panna cotta ztuhne.
  5. Po vybratí z chladničky ponorte formičky so stuhnutým dezertom na niekoľko minút do teplej vody (pozor, aby voda nevtekala do formičiek!, voda nesmie byť horúca!) a potom ich vyberte na tanier.
  6. Hotový dezert podávajte s obľúbeným džemom a čerstvým ovocím.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*