Pri pečení je papier na pečenie nepostrádateľným doplnkom, ktorý pomáha zabrániť pripáleniu spodnej časti koláča, prilepeniu k forme, uľahčuje umývanie atď.
Určite sme si nikdy nemysleli, že papier na pečenie možno používame nesprávne, ale väčšina ľudí ho nepoužíva dobre. Tí, ktorí toto náčinie používajú pravidelne, sa určite stretli s prípadmi, keď sa papier na pečenie spálil, prípadne časť z koláča zostala na papieri.
Alebo sem môžeme zaradiť aj prípad, keď sa nám nepodarí dopekať v predpokladanom čase – hoci to môže byť často chyba našej rúry. Určite vás všetkých zaujíma, ako správne používať papier na pečenie a ako ho použiť, aby boli vaše dobroty chutnejšie, krajšie a za kratší čas.
Úplne prvým krokom je postupovať inak, a to tak, že papier na pečenie nepoložíte na suchý plech, ale vopred ho trochu navlhčíte. To pomôže lepšie udržať teplo, takže môžete piecť jemnejšie pokrmy za kratší čas.
Iná domáca technika spočíva v tom, že papier na pečenie čo najviac pokrčíte, vyhladíte a vtlačíte do vlhkej formy.
Ak Vás to zaujalo, určite to vyskúšajte a nezabudnite sa o radu podeliť aj s ostatnými :).
Leave a Reply