Aj vy jete jahody s cukrom? Potom je toto určené práve vám!

Vždy mi bolo záhadou, prečo sme si sladili jahody s cukrom. Jahody, ktoré nie sú dostatočne sladké alebo aromatické, pravdepodobne nie sú zrelé. To, že ich osladíte, neznamená, že sú zrelé. Okrem toho nesladíme melóny, jablká, hrušky ani nenamáčame hrozno do cukru.

Keby sme vedeli, ako si škodíme konzumáciou jahôd s cukrom, už by sme ich nikdy takto nejedli. V ázijských krajinách sa jahody považujú za kráľovské ovocie.

Sú veľmi bohaté na živiny a pomáhajú telu správne fungovať. Obsahujú oveľa viac vitamínu C, draslíka, mangánu, vlákniny a antioxidantov ako jablká alebo pomaranče.

Ak budete jesť jahody s cukrom, prakticky neutralizujete všetky ich pozitívne účinky. Nadmerná konzumácia cukru môže viesť k mnohým ochoreniam. Konzumácia nadmerného množstva cukru môže okrem iného spôsobiť kardiovaskulárne ochorenia a cukrovku.

Ak je to možné, jahody by sa nemali konzumovať s cukrom a môžu sa dokonca úplne vylúčiť zo stravy. Nahraďte med v jedle, pretože je oveľa zdravší a má dokonca blahodarné účinky.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*