- Chystáte veľkú oslavu? Párty? Svadbu? Potom je táto luxusná, ale nekomplikovaná dobrota určená práve vám.
Potrebujeme:
Snehové cesto:
- 6 vaječných bielkov
- Štipka soli
- 300 g krupicového cukru
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- 1 polievková lyžica maizeny (kukuričný škrob)
Náplň:
- 350 g malín
- 300 ml mlieka
- 1 malinový puding
- 120 g práškového cukru
- 2 lyžice práškového cukru
- 3-4 plátky želatíny
- 100 g mascarpone
- 60 ml smotany na šľahanie
Na zdobenie:
- 100 g malín
- 100 lístkov mäty
- práškový cukor
Postup:
- Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Pridáme citrónovú šťavu, po troškách pridávame práškový cukor a opäť šľaháme do tuha. Pridáme maizenu a zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na dva plechy veľkosti okrúhlej tortovej formy. Vložte do mierne vyhriatej rúry a pečte pri teplote 90 °C 150 až 180 minút.
- 250 g malín posypeme práškovým cukrom, premiešame a necháme 15 minút postáť. Potom ich rozmixujeme, precedíme, pridáme mlieko, krupicový cukor, malinový puding, uvaríme puding a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame mascarpone s napučanou želatínou a šľahačkou.
- Náplň rozotrieme na jednu časť vysušeného snehového cesta, poukladáme zvyšné maliny a prikryjeme druhou časťou snehového cesta.
- Naplnený koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Potom ho nakrájajte na plátky, posypte práškovým cukrom, ozdobte malinami a lístkami mäty.
Leave a Reply