- Dnes vám prinášame tip na dezert, ktorý zvládne aj začínajúci cukrár. Výsledok ohromí každého hosťa.
Suroviny na 1 plech
Cesto:
- 350 g polohrubej múky
- 150 g krupicového cukru
- 350 g ananásového kompótu
- 1 vrecko prášku do pečiva
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 1 štipka soli
Krém
- 1 vrecko kokosového pudingu
- 500 ml mlieka
- 1 vanička polotučného tvarohu
- 3 lyžice práškového cukru
- 10 g strúhanej horkej čokolády
- Tuk na vymastenie plechu na pečenie
- 1 arašidové maslo
- 5 g strúhaného kokosu
Postup:
- Ananásový kompót scedíme a rozmixujeme na pyré. Do kaše pridáme 2 vajcia, mlieko a citrónovú šťavu. Všetko spolu vyšľaháme metličkou.
- V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. Potom pridáme ananásové pyré a premiešame. Plech na pečenie vymastíme maslom a posypeme kokosom. Nalejte naň cesto a pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút do ružova.
- Pred pečením si pripravíme krém. Puding uvaríme podľa návodu, len namiesto kryštálového cukru pridáme práškový cukor a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme tvaroh.
- Vychladnutý koláč natrite tvarohovým krémom, ozdobte hoblinkami tmavej čokolády a dajte stuhnúť do chladničky.
Leave a Reply