Ingrediencie
- 30 dkg hladkej múky,
- 20 dkg masla,
- 3 žĺtky,
- 2 dkg droždia,
- 6 polievkových lyžíc mlieka,
- 3 kocky cukru,
- 3 bielky,
- 15 dkg kryštálového cukru,
- 15 dkg mletých orechov,
- Džem podľa chuti,
- 15-20 čerešní
Príprava
- Múku, maslo a žĺtky zmiešame s droždím, ktoré sme namočili do mlieka a cukru. Vytvoríme dva bochníky a necháme ich 20 minút odpočívať.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame orechy.
- Bochníky roztiahneme na obdĺžnik, po oboch okrajoch potrieme džemom, posypeme čerešňami a zrolujeme ich rovnobežne vedľa seba do stredu tak , aby sa medzi ne zmestila zmes z bielkov a orechov.
- Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v elektrickej rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút.
Dobrú chuť!
Recept Kati Kiss!
Leave a Reply