Ak má rodina chuť na niečo sladké, tento koláč je ten pravý. Bude za chvíľu preč!

Ingrediencie
  • 30 dkg hladkej múky,
  • 20 dkg masla,
  • 3 žĺtky,
  • 2 dkg droždia,
  • 6 polievkových lyžíc mlieka,
  • 3 kocky cukru,
  • 3 bielky,
  • 15 dkg kryštálového cukru,
  • 15 dkg mletých orechov,
  • Džem podľa chuti,
  • 15-20 čerešní
Príprava
  1. Múku, maslo a žĺtky zmiešame s droždím, ktoré sme namočili do mlieka a cukru. Vytvoríme dva bochníky a necháme ich 20 minút odpočívať.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame orechy.
  3. Bochníky roztiahneme na obdĺžnik, po oboch okrajoch potrieme džemom, posypeme čerešňami a zrolujeme ich rovnobežne vedľa seba do stredu tak , aby sa medzi ne zmestila zmes z bielkov a orechov.
  4. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v elektrickej rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút.
Dobrú chuť!

 

Recept Kati Kiss!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*