Každá gazdinka vie, že keď dáte mäso na varnú dosku, v priebehu niekoľkých minút spení a mnoho ľudí to vyberá lyžicou. Je dobré vedieť, že penu spôsobujú bielkoviny a minerálne soli, ktoré sa z mäsa uvoľňujú.
K peneniu dochádza, keď mäso vložíme do studenej vody, preto je lepšie mäso vložiť do vriacej vody, aby sa zachovali živiny a minerálne soli, čím sa zachovajú zdroje živín v polievke.
Šéfkuchári tiež radia, že ak ste mäso vložili do studenej vody na varenie a začalo peniť, penu neodstraňujte, pretože obsahuje užitočné bielkoviny a minerálne látky. Ak vám pena predsa len vadí, pridajte do vriacej vody malú hlavičku cibule a pena ustúpi, takže sa s ňou už nemusíte trápiť.
Ak je však pena tmavej farby, bude ju potrebné odstrániť, pretože obsahuje krv, ale ak je pena svetlej farby, nie je problém, môže zostať vo vode. Dôležité je aj solenie. Ak pripravujete kuraciu polievku, soľ pridajte do vriacej vody až po polhodinovom varení mäsa.
Ďalšou užitočnou radou je variť mäso na miernom ohni, aby malo čas variť sa pomaly, pretože bude oveľa chutnejšie. Keď je polievka hotová, neslievajte ju hneď, ale nechajte ju 20 minút odstáť, pretože sa tak lepšie prepoja chute.
Podeľte sa o tieto informácie aj s ostatnými!
Leave a Reply