Lahodný piškótový dezert so smotanovým krémom a čokoládou, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Rodina vás bude zbožňovať!

  • Už vás nebaví pripravovať stále rovnaké múčniky? A tie, čo sa vám páčia, sa vám zdajú veľmi náročné? Nezúfajte a vyskúšajte náš dnešný recept.

Ingrediencie
Na cesto
  • 5 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice horúcej vody
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
Na pokvapkanie hotového múčnika
  • 250 ml uvarenej silnej čiernej kávy
Na krém
  • 500 ml mlieka
  • 1 balenie krémového pudingového prášku
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • 200 ml šľahačky
Na ozdobenie
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 1 kávová lyžička masla

Postup

  1. Oddeľte vaječné žĺtky od bielkov. Elektrickým šľahačom vyšľahajte žĺtky s cukrom a horúcou vodou do peny, a to minimálne 15 minút. Potom zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva a pridajte k žĺtkovej pene. Nakoniec ručne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
  2. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Cesto nalejte do maslom vymasteného a hrubou múkou vysypaného plechu, vložte do predhriatej rúry a pečte asi 30 minút. Prepečenosť skúšajte špajľou.
  3. Medzi tým si uvarte puding podľa návodu. Smotanu vyšľahajte do tuha a vmiešajte do prechladnutého pudingu.
  4. Hotovú prechladnutú piškótu pokvapkajte uvarenou studenou kávou a natrite pripraveným krémom. Čokoládu rozpustite s maslom, nechajte vychladnúť a potom ozdobte povrch dezertu. Hotový zákusok dajte do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.
Dobrú chuť. 😋😊
Ak sa Vám recept páči, neváhajte sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*